Връзката Ти с Вътрешното ти Бидение ❤️

Сега, след като определихме и описахме тези два важни твои аспекта (Бел.Прев. - Физичното Ти и Нефизичното Ти; Прочетете "В Припомняне на Голямата Картина" за по-голяма яснота), вместо да се отнасяме към тях като Ти и Ти, ще бъде по-ясно, ако се отнасяме към Физичното ти Ти, като към Ти, а към твоя Нефизичен Аспект - като към твоето Вътрешно Бидение. Можеш да наричаш Вътрешното си Бидение - Извор/Източник, Душа или Бог, но на нас ни харесва името Вътрешно Бидение, защото това е корена на това, което си, и можеш да го почувстваш вътре в себе си.

И така, от твоята Нефизична перспектива, твоето Вътрешно Бидение проектира своето съзнание във Физичното Ти, и ти се роди. И сега, ето те тук - живеещ, дишащ, мислещ и бидеещ - и в същото време твоето Вътрешно Бидение също живее, мисли и бидее. Искаме да се отнасяме към това време и място, в което си фокусиран, като към "последният писък" на мисълта. И когато мислиш за своето по-широко Нефизично Вътрешно Бидение, което се разраства напред в това житейско изживяване, тогава е по-лесно да разбереш, че това физично царство, в което ти си фокусиран е най-последното разширение на това, което е Извора.

Хората поддържат разнообразни убеждения относно техния пре-физичен произход. Но много общо течение измежду много от тези убеждения е вярата, която всъщност е обратна на начина, по който в действителност е, и тази погрешна вяра е че Бог е нефизичен, от което следва, че е съвършен, и завършен в тази съвършеност, и на хората им е даден този физически живот, за да работят в посока на постигането на това съвършенство, или да настигнат Бог.

Това, което искаме да си припомниш, е че ти, в твоето физическо тяло, си разширение на това, което хората наричат Бог. И понеже си най-последното разширение на Бог, или Извора, тогава Бог също изживява това разширение, заради теб, чрез теб и с теб. Когато използваме думата Бог, за да изразим тази Нефизична Изворна Енергия, откриваме, че тъй като тя напомня на хората идеите, които вече поддържат относно тази дума, това често възпира способността им да намерят по-дълбоката яснота, която се опитваме да им дадем. И по тази причина ние рядко описваме тази Нефизична Изворна Енергия с думата Бог. Думата Бог просто активира у повечето от вас това, което вече мислите по тази тема. Затова вместо етикета Бог, ще използваме етикета Извор. И този Нефизичен Извор изживява непрекъснато разрастване, чрез теб, дори и когато не си съзнателен за неговото съществуване или за връзката му с теб.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ден 6 - ЛЮБОВ - Как да Променим Живота си Изцяло за 30 Дни - Абрахам Хикс